Harga gold mencanak naik dan ditutup 1834+

Harga gold mencanak naik dan ditutup 1834+


Emas mencanak naik pada khamis, cecah 1847

Hari ni khamis isteri aku cuti untuk pergi buat pemeriksaan rutin dekat ENT Hospital Thomson di Tropicana, Petaling Jaya. Macam biasalah, lepas hantar ingatkan naklah pekena kopi dekat Restoran Padang Kota tetapi payah pula nak letak kereta. Pusing punya pusing, teringatlah kat NSK. Jadi apalagi, pusing lalu Bank Islam dan terus keluar ikut Giant Kota Damansaralah. Haha.

NSK Kota Damansara ni dulu asalnya Carefour. Masa nak buka dulu, jadi isu disebabkan kedudukannya disebelah Sekolah dan berjiran pula dengan rumah flat. Lagipun penduduk agak bosan dengan kesesakan lalulintas disebabkan oleh terlampau banyak pusat membeli belah di sekitar Kota Damansara.

Ok, Jadi sebenarnya nak masuk NSK sebab nak cari gam perekat untuk gamkan pelitup cermin sisi dan sajalah nak tengok-tengok keadaan NSK ni. Emm..pendapat aku, tempatnya agak sunyi pada sebelah pagi. Mungkin sebab kedai pun baru lagi dibuka. Aku sampai pun ngam-ngam dekat pukul 10 pagi dan hanya beberapa kedai sahaja yang buka. Cuma aku tengok ada jugalah premis yang sudah ditutup.

NSK ni biasanya tumpuan para peniaga kecil. Jadi selain tengok-tengok, aku nak juga cari idea untuk ketahui barangan yang boleh dibeli secara borong.

Sambil jalan-jalan tadi aku ada juga jeling-jeling tengok harga emas. Semalam aku tidur dan bangun pagi harga sudah mencecah 1843 dollar per aun. Alhamdulillah, semalam dapat jugalah dalam 40mata. Walaupun harga dia naik sehingga 1847+semalam.
Hari ini jumaat, aku stuck dekat 1838 turun dan naik sahaja goldnya.

Mungkin penulisan aku agak santai sejak dua menjak ni. Yelah, rasa agak bosan juga dengan skema seperti wartawan TV. Hihi. Rasa nak mohon juga, tapi sayang aku takda degree. Mungkin kalau aku tidak kembali ke UPM, masa depan aku mungkin agak baik sekarang. Ah! Cerita lama. Lupakan sahajalah.

Pagi ni pun agak santai-santai sambil mengering kain. Al-maklumlah sekarang kekadang petangnya hujan selalu. Jadi terpaksalah mengeringkan mana yang patut dikeringkan. Haha. Aku pun agak pening juga dengan pembayaran hosting client aku, semuanya gara-gara mereka lambat masuk duit. Tapi takpalah, janji nama domain aku dah bayar. Harap mereka tak delete datalah. Kalau tidak naya kau, buat daripada kosong. Menangis kau kalau client tanya. Tapi nak buat macam manakan, mereka pun macam lambat bagi respon. Jadi aku tunggu sahajalah. Harapnya cheque tu clearlah pagi ni.

 

Jumaat malam aku masih tunggu, tapi nampaknya takda pembayaran dibuat. Jadi aku macam biasalah, trade gold. Sekali gold jatuh, alhamdulillah. Ok r, dapatlah sedikit profit. Tapi tu r, ianya cuma turun setakat 1833 dan naik ditutup pada 1834.58. Aku masih mengharapkan sedikit lagi penurunan ke paras harga 1800 dollar per aun. Esok isnin mungkin akan naik sedikit. Kita lihat sahaja pergerakan emas minggu depan. Bagi aku takda hal sangat, sebab bagi anda yang mahukan membelinya secara fizikal semestinya menunggu harga yang lebih rendah. Peace! Sekian.

Bagi anda yang ingin menyimpan emas dalam akaun emas digital bolehlah membuka akaun emas percuma di Quantum Metal. Emas anda boleh ditukarkan kepada emas fizikal setelah cukup gram. Anda boleh menyimpan serendah RM10 bagi setiap transaksi.ย Klik di siniย untuk membuka akaun percuma atau anda boleh snap QR code yang tertera di bawah. Sekian, sampai jumpa lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


X