Kini anda boleh menyimpan emas dengan modal yang rendah

Kini anda boleh menyimpan emas dengan modal yang rendah

Assalamualaikum, Semoga anda sihat sejahtera hendak-Nya.

Okay. Kali ini saya nak cerita tentang emas pula. Emas merupakan logam yang mempunyai nilai yang tinggi sejak dari dahulu lagi. Selain barang kemas, dahulu emas dijadikan matawang oleh kebanyakan kerajaan. Emas juga dijadikan sebagai tukaran kepada keselamatan oleh kerajaan masa lampau kepada kerajaan yang lebih kuat. Tentu anda pernah mendengar tentang ufti bunga emas.

Bunga Ufti Emas-source Wikipedia.

Salah satu contoh matawang emas adalah dinar iaitu satu dinar emas mengandungi 4.25gram emas. Nilai semasa ketika sekarang adalah RM 253.46 x 4.25gram= RM1,077.205.  Bayangkan kita membawa beberapa ribu dengan hanya sekeping emas. Wow! Mudahkan? Tak payah pening-pening nak fikir sediakan beg dompet yang besar untuk membawanya.

Dinar Emas BNM dan Dinar Emas Kelantan-source detik perubahan.

Tapi adakah cara yang lebih mudah untuk membawa emas? Jawabnya, ya ADA. Tapi bagaimana? Jawapannya adalah simpan emas secara online, boleh keluar emas fizikal, boleh gadai janji, dan boleh dapat profit dari pelaburan.

Adakah syarikat ni patuh syariah? Jom tengok video ini.


Kalau kita rasa agak susah juga nak kumpul emas yang bernilai beribu ringgit, maka kali ini saya akan menunjukkan kepada anda semua bahawa mudahnya bermula menyimpan emas serendah RM10. Saya pun bermula dengan 1gram emas dan saya tetap mahu membeli emas sejak bermula .

Adakah anda mahu memiliki sekilo emas?

Mari kita lihat video ini tentangnya.

Mari kita menyimpan emas untuk masa depan. Daftar percuma dengan double click pada gold bar 1gram di bawah.

Atau scan sahaja QR Code di bawah (Ralat- Apps tersebut sekarang dikenali sebagai QMGold)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


X